11
CurrentPeriod of appointment of part‑time members of Authority
Part IIIConstitution and meetings of the Authority
11 Period of appointment of part‑time members of Authority
(1)
A part‑time member holds office for the period specified in the instrument of appointment. The period of appointment must not exceed 5 years.
Note:
A member of the Authority may be reappointed: see section 33AA of the Acts Interpretation Act 1901.
(2)
A person must not hold office as a part‑time member for a continuous period exceeding 10 years.
(3)
For the purposes of subsection (2), any period when a person holds an acting appointment as a part‑time member of the Authority under subsection 15(3) is to be disregarded.
This Act’s bill:Second reading speech
Research tools for this sectionSubscription
The statute text is free to read above. View subscription options to unlock the case-law research tools for each provision.